Estudis d'allaus i
projectes de proteccions


La problemàtica dels fenòmens d’allaus en alta muntanya es força important, des del moment en que l’activitat humana s’hi ha anat desenvolupat en períodes hivernals.

A Andorra, com a país d’alta muntanya, la major part de la seva superfície es situa per sobre dels 1500,- m d’alçada. A partir d’aquesta cota sovintegen precipitacions en forma de neu que poden fer acumular alçades importants, i en conseqüència generar risc d’allaus.

El coneixement dels fenòmens allavosos i l’estudi del seu comportament és molt important per a poder preveureure el seu desenvolupament i la protecció enfront a aquests esdeveniments.

SUPORT, Enginyers Consultors S.A, ha realitzat durant els darrers 20 anys, diversos projectes i obres de proteccions, en col·laboració amb el Sr. MEFFRE (expert de referència a Andorra durant els darrers 30 anys).

Des dels darrers 2 anys, SUPORT, Enginyers Consultors S.A, està desenvolupant ja els estudis dels fenòmens d’allaus directament, amb tècnics propis formats específicament i amb la col·laboració del Sr. MEFFRE. Podem oferir per tant, el servei complert dels estudis d’allaus i dels projectes de les proteccions escaients. Fins al present s’han desenvolupat ja un bon nombre d’estudis.